MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
2. Za dużo lub za mało soli – do kiszenia ogórków trzeba...
fot. pixabay.com

Wyśmienite ogórki kiszone – są chrupiące, aromatyczne i zdrowe. Poznaj sprawdzony przepis. Zobacz, jak kisić ogórki i jakich błędów unikać

Błędy przy kiszeniu ogórków. Dodatek soli

2. Za dużo lub za mało soli – do kiszenia ogórków trzeba zrobić zalewę z wody z dodatkiem zwykłej niejodowanej soli kamiennej. Najlepsza proporcja to 1 czubata łyżka soli na 1 litr wody. Kiszone ogórki przygotowane z inną odmianą soli, np. himalajską czy morską, nie będą dobrze smakować.

Zobacz również

Wygogolona dziewczyna Wojtka Goli pręży się w kusym bikini! Co za widoki!

HIT DNIA
Wygogolona dziewczyna Wojtka Goli pręży się w kusym bikini! Co za widoki!

Koszmarny wypadek na AOW. Zderzyło się 6 samochodów, są ranni. Trasa zablokowana!

AKTUALIZACJA
Koszmarny wypadek na AOW. Zderzyło się 6 samochodów, są ranni. Trasa zablokowana!

Polecamy

Kiedy nie mam czasu gotować, robię to danie. Cała rodzina się zajada

HIT DNIA
Kiedy nie mam czasu gotować, robię to danie. Cała rodzina się zajada

Nie żyje Janusz Rewiński. Miał 74 lata

Nie żyje Janusz Rewiński. Miał 74 lata

Aromatyczna zupa kalafiorowa jak u babci. Idealna na pierwsze danie

Aromatyczna zupa kalafiorowa jak u babci. Idealna na pierwsze danie