MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Troje rannych, w tym dziecko. W Krośnie zderzyły się cztery samochody [ZDJĘCIA]

NOWE
Troje rannych, w tym dziecko. W Krośnie zderzyły się cztery samochody [ZDJĘCIA]

Nowy podział w zarządzie województwa. To będzie koalicja KO, ŚS i PSL

NOWE
Nowy podział w zarządzie województwa. To będzie koalicja KO, ŚS i PSL

Polecamy

Tych chipsów wkrótce nie kupisz w sklepach. Mogą powodować raka

TYLKO U NAS
Tych chipsów wkrótce nie kupisz w sklepach. Mogą powodować raka

W tych klapkach na lato stopa wygląda bosko. Zakochałam się w obuwiu Ewy Wachowicz

W tych klapkach na lato stopa wygląda bosko. Zakochałam się w obuwiu Ewy Wachowicz

To najbardziej soczysta pierś z kurczaka, jaką zrobisz. Ważna jest panierka

To najbardziej soczysta pierś z kurczaka, jaką zrobisz. Ważna jest panierka